informatiebijeenkomsten najaar 2017

Op 20 september en 4 oktober organiseerden wij twee informatieavonden op de Saxion Hogeschool in Enschede. De avonden werden gemodereerd doorn Corina Punte. Jan Willem Aardema (Bouwschool Twente) deed de introductie van ‘tiny housing twente’ en presenteerde de initiatieven tot nu toe, waaronder de bouw van de Tiny Tukker 1 door zijn studenten en de recente ontwikkelingen rond de locatie ZALO nabij Lonneker. Jeroen Hatenboer (wethouder Gemeente Enschede) na vervolgens enthousiast het stokje van hem over maar benadrukte dat men zich als groep moet organiseren omdat het voor het gemeentelijk apparaat ondoenlijk is dit op individueel niveau te faciliteren. De presentatie van Marjolein Jonker ging over de filosofie van de Tiny House Movement maar ook over de ontwikkelingen die er op dit moment landelijk plaats vinden. Zij woont als een van de eersten in Nederland in de buurt van Alkmaar zelf in een Tiny House (THOW, Tiny House On Wheels) en is ook nauw betrokken bij Tiny House Nederland. Hein Jan Geerdink, architect bij Bauing, docent op de AKI en bouwde eerder ook zijn eigen huis, liet in een bijna eindeloze reeks inspirerende beelden zien hoe het ook kan. Zijn verhaal ging vooral over het loslaten van alle hokjes en beperkende begrippen maar ook over dat er, binnen de huidige regels, best veel mogelijk is.

Het tot kleinere groepen vormen van het publiek dat op de avond af kwam bleek lastig. Daarvoor werd er door de presentaties misschien te veel ‘gezonden’ en werd het publiek te weinig betrokken in een dialoog. Omdat ook bleek dat het publiek erg divers was gaat de stuurgroep aan de hand van een vragenlijst kijken of er op die manier nadere groepen gevormd kunnen worden.
Na afloop van de avonden, die beide erg goed bezocht werden, konden de ge├»nteresseerden op een kaart van de Gemeente Enschede kenbaar maken waar zij eventueel zouden willen wonen. Al snel werd duidelijk dat het meer om het principe ‘dicht bij de stad’ of ‘buitenaf’ ging dan letterlijk een bepaald perceel.

Reacties zijn gesloten.