Studenten bouwen eerste mobiele Tiny House in Twente

Nieuwe BBL-studenten van Bouwmensen Twente Hengelo (MBO-opleidingsbedrijf voor de bouw) hebben gedurende hun introductieperiode, samen met hun instructeurs, het eerste Twentse mobiele Tiny House gebouwd, de ‘Tiny Tukker’. Er is voor een mobiele versie gekozen om de Tiny Tukker te kunnen exposeren tijdens open dagen van Saxion in Enschede, het ROC van Twente en VMBO-scholen in Twente. Bouwmensen Hengelo wil laten zien tot welke bouwprestatie jongeren zonder bouwervaring in staat zijn. Ook zal de Tiny Tukker als promotiemodel ‘on tour’ gaan langs gemeenten en woningcorporaties om de realisatie van wijkjes van Tiny Houses in Twente te bewerkstelligen. Het motto is: klein wonen, maar rijk leven!

De Tiny Tukker is prefab gemaakt en gemonteerd op het onderstel van een aanhanger. Multidisciplinair, want naast het timmerwerk hebben de studenten ook de beglazing, het schilder- en behangwerk en het gehele installatiewerk voor hun rekening genomen. Buitenwerks meet de Tiny Tukker 2,5m (b) x 4,0m (h) x 6,0m (l). Het vloeroppervlak van een ‘normaal’ Tiny House is maximaal 50m2, dat van de Tiny Tukker krap 17m2.

Er kan in de Tiny Tukker wel permanent gewoond worden. De buitenschil is goed geïsoleerd en alle voorzieningen zijn voorhanden, zoals een keuken, een badkamer, een woonkamer, een loft met slaapgedeelte en aansluitingen voor gas, water, elektra, riolering en CAI.

Met de bouw van de Tiny Tukker zijn traditionele instructiemethodieken losgelaten. Het was een bewuste keuze om de studenten, in onderlinge samenwerking, een kleine mobiele woning te laten bouwen, waarin gewoond kan worden. Tijdens het bouwproces is er sterk op gestuurd om de studenten te leren ‘leren’ en daarnaast noodzakelijke competenties en soft skills te ontwikkelen, zoals creativiteit, kritisch denken, probleem-oplosvaardigheden, communiceren, samenwerken en sociale en culturele vaardigheden.

Bouwmensen Hengelo gaat de Tiny Tukker door ontwikkelen. De studenten krijgen immers te maken met een veranderende arbeidsmarkt, nieuwe bouwmethoden en een circulaire economie. Bouwmensen Hengelo verplicht zich er daarom toe de studenten op die veranderingen voor te bereiden. Medio 2017 bouwt een nieuwe groep studenten de Tiny Tukker 2. Maar dan wel met een bedrijfsmatige insteek en volledig circulair en zelfvoorzienend.

 

393 gedachten over “Studenten bouwen eerste mobiele Tiny House in Twente”

 1. Pingback: vans old sk8
 2. Pingback: Homepage
 3. Pingback: nike uomo scarpe
 4. Pingback: gucci
 5. Pingback: scarpe adidas
 6. Pingback: reebok site
 7. Pingback: vans sk8 hi custom
 8. Pingback: casquette converse
 9. Pingback: Logan Routt Jersey
 10. Pingback: Kaka Brazil Jersey
 11. Pingback: nike bags
 12. Pingback: burberry soldes
 13. Pingback: Dylan Bundy Jersey
 14. Pingback: 123
 15. Pingback: clarks sale code
 16. Pingback: adidas zx white
 17. Pingback: converse argent
 18. Pingback: retro 4 fire red
 19. Pingback: tiger sneakers
 20. Pingback: jordan spizike
 21. Pingback: adidas zx torsion
 22. Pingback: 123
 23. Pingback: huarache blue
 24. Pingback: 123
 25. Pingback: vans shoes nz
 26. Pingback: blouson moncler
 27. Pingback: Nick Perry Jersey
 28. Pingback: jordan 3 retro 88
 29. Pingback: nike air max 46
 30. Pingback: 123
 31. Pingback: jordan futur
 32. Pingback: moncler milano
 33. Pingback: air force one nike
 34. Pingback: nike magista prix
 35. Pingback: reebok lifestyle
 36. Pingback: Tony Wroten Jersey
 37. Pingback: Cheap Jerseys
 38. Pingback: Cheap Jerseys
 39. Pingback: Jim Thome Jersey
 40. Pingback: Cheap NFL Jerseys
 41. Pingback: Cheap Jerseys
 42. Pingback: air max redwoods
 43. Pingback: vans converse

Reacties zijn gesloten.